Hasta nakil ambulansı hizmetinin kapsamı oldukça geniş olmaktadır. Nakil hizmetleri, sağlık kuruluşlarına tedaviye gidecek ya da hastaneden taburcu olup evine gitmek isteyen kişilerin tercih ettiği bir seçenektir. Hasta nakil ambulansı ile binek araçla gitme imkânı olmayan hastaların, gitmek istedikleri yere ulaşmaları sağlanmaktadır.
Tedavisi bitmiş ve taburcu edilmiş hastaların sağlık durumuna göre nakil araçlarının içinde, acil tıp teknisyeni, ambulans şoförü gibi olası bir durumda müdahale edebilecek sağlık çalışanı bulunmaktadır. Daha riskli hastalarda ise ambulans nakil aracının içinde doktor da bulunabilmektedir.
Şehirlerarası mesafelerde, hasta ve sağlık ekibinin can güvenliğini sağlayabilmek adına nakil aracının yanında ek personel görevlendirilmektedir.
Evden eve hasta nakli hizmeti genel hatlarıyla, tedavi süreci devam etmekte olan kişiler içindir. Fakat tedavisini evde gören ve rutin kontroller için hastaneye gitmesi gereken ama binek araçla gitme imkânı olmayan hastaların kullanımına uygundur. Bu hizmet kapsamında hasta, görevli ambulans ve görevli sağlık çalışanları eşliğinde evinden alınmakta ve hastaneye götürülmektedir. Hastanede gerekli tedavi ve kontrolleri gerçekleştirilen hastanın tedavisi tamamlandıktan sonra ise evine götürülmektedir.
Randevulu doktor muayenesinin yapılması ya da laboratuvar sonuçları, rapor, diyaliz, tomografi ve MR çekimi gibi acil olmayan tıbbi ihtiyaçlar için tercih edilmektedir. Hastaların, ambulans ve sağlık çalışanları eşliğinde evlerinden alınıp gitmek istedikleri sağlık kuruluşlarına kadar götürüldüğü hizmetlerdir.
Tedavi maksadıyla gidilen hastaneden binek araçlarla ulaşım sağlayamayan kişiler için bir hizmettir. Bu hizmet dahilinde evine ulaşım sağlayamayan hastalar, ambulans ve sağlık çalışanlarıyla, tedavi gördükleri hastaneden evlerine getirilmektedir.